Wij lopen nog niet zo ontzettend lang mee in het ondernemerswereldje. Maar jeetje mina, wat leren we veel! Het is af en toe wel echt een wereld op zich, het opent zo veel nieuwe deuren. De afgelopen anderhalf jaar hebben wij ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet. Mensen die we anders waarschijnlijk nooit hadden gesproken en waar we al helemaal niet mee zouden samenwerken. En jullie hebben geen idee hoe dat ons leventje heeft verrijkt!

Want wij zijn gek op leren. Leren van anderen, nieuwe dingen ontdekken en ons daar helemaal in vastbijten. En nu zitten we dus volop in de ‘succesvolle-ondernemen-zoektocht’.
We willen er letterlijk alles van weten, alles over lezen en vooral veel naar luisteren. Dus we verslinden boeken, biografieën en ondernemersverhalen. We luisteren allerlei podcasts (link naar blog Britt) en we interviewen mega veel interessante mensen.

Eén duidelijk doel

Als we dat nu allemaal even laten bezinken, dan komen er toch wel een paar punten naar boven die we vaker horen of zien rondom deze succesvolle mensen. En dat is onder andere dat ze maar vechten voor één duidelijk doel. En daar wijkt alles voor. Daar staat soms zelfs het privéleven voor op zijn kop en vaak schopt het de sociale uitjes door de war.

Maar deze echt succesvolle mensen weten waar ze dit voor doen. Ze hebben namelijk een doel met hun bedrijf of carrière. En dat gaan ze halen ook. Wat daar ook voor moet gebeuren. Die vastberadenheid, dat vastbijten en die drive; dat herkennen wij maar al te goed!

Je mind is alles

Maar dat vergt veel van jezelf. En al helemaal van je hoofd. Want die denkt dus serieus de hele godganse dag door. Lynn wordt ’s nachts wel eens wakker met een interessant idee en Britt staat ’s morgens om 06.00 uur vol energie naast haar bed. Het vreet je op den duur letterlijk op, want het neemt dus je totale gedachten in bezit.

Dus om je doel te kunnen behalen, moet je in je mind echt zen zijn. Dat lijken twee tegenpolen. En dat zijn het eigenlijk ook. Want aan de ene kant wil je alleen maar bezig zijn met je doel en je ambitie, maar aan de andere kant heb je ook behoefte aan rust en kalmte om dat allemaal te kunnen verwerken. En dat is lastig!

Bijna alle succesvolle mensen die we hebben leren kennen, besteden daarom aandacht aan mindfullness, yoga, mediteren of visualisatie. Wij hebben hier echt geen verstand van, maar wij vinden dit toch het onderzoeken waard als zo veel mensen zich daar positief mee ontwikkelen.

Doorgaan waar anderen stoppen

Tot slot is er nog een ander ding waarmee succesvolle mensen zich onderscheiden van de rest. Ze gaan door waar anderen stoppen. Voor welke tegenslag, dieptepunt of bump on the road ze ook staan; ze gaan door. En die test hebben wij onlangs zelf ook doorstaan. (link naar blog van Lynn) Want op het punt dat Lynn er helemaal doorheen zat, ging ze door. Ze stopte niet, hoe moeilijk en verleidelijk dat ook was. Het doorzetten werd uiteindelijk beloond. En dat geeft moed, want we gaan ervan uit dat dit niet de laatste test was! 😉

-X- Britt en Lynn
De meiden van Noppen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.