Met vier familieleden een woonwinkel runnen. Voor een aantal klinkt het als een nachtmerrie. Zussen Anoeska (46 jaar), Jessica (44 jaar) en Esmeralda (36 jaar) weten echter niet beter. Zij runnen samen al ruim 17(!) jaar de succesvolle woonwinkel House of Mayflower in Heerhugowaard. Het geheim achter dit familiesucces? De zussen weten waar ze zelf goed in zijn en waar de ander in uitblinkt. Ze vertrouwen elkaar. Er is geen sprake van machtsposities. Oudste zus Anoeska vertelt ons aan één van de zelf ontworpen tafels het verhaal achter het bewezen, geslaagde concept van woonwinkel House of Mayflower.

In samenwerking met:

Van jongs af aan mee naar de zaak

De drie zussen zijn opgegroeid in een echt ondernemersgezin en hielpen al op jonge leeftijd mee in de verschillende winkels van hun ouders. “Onze ouders runden aan aantal kleding- en cadeauwinkels met serviesgoed en woonaccessoires. Van kinds af aan gingen wij mee naar de zaak. Toen Esmeralda bijvoorbeeld 12 jaar was, ging ze al aan de slag met prijskaartjes. Op de vrijdagavonden en zaterdagen werkten we alle drie mee.”

Van twee locaties naar één grote locatie

Anoeska runde op 20-jarige leeftijd zelf een eigen Mayflower winkel in Heiloo. “Mijn zusje Jessica runde toen haar Mayflower winkel in Heerhugowaard. De meubels kochten we samen in verdeelde we vervolgens over de twee locaties. Dat was lang niet altijd efficiënt. Zo zochten onze klanten soms een tafelblad voor hun nieuwe tafel uit in de loods achter het huis van onze ouders. Die service wilde wij graag in de winkels aanbieden, maar daar was geen ruimte voor.”

“Ondertussen liepen de bestellingen op en groeiden we letterlijk uit de winkels. Het huidige winkelpand in Heerhugowaard kwam precies op het juiste moment op ons pad. Het was wel enorm groot…” Van twee winkels van elk 120m2, verhuisden Anoeska en haar twee zussen naar één gezamenlijke winkel van 2.000m2. House of Mayflower was een feit!

Sterke familieband

De zussen hebben in de 17 jaar dat ze samen de woonwinkel runnen, wel meningsverschillen maar nooit echte ruzie gehad. Volgens Anoeska komt hun goede band door het verdelen van de taken. “We zitten niet in elkaars vaarwater en doen alle drie ons eigen ding. Jessica heeft een sterke visie en is verantwoordelijk voor de inkoop en styling. Ze heeft een bepaald gevoel bij de winkel en de collectie. Dat is haar sterke punt. Ik houd mij graag bezig met promotie, communicatie, fotografie en vormgeving. Dat is mijn ding.”

“Esmeralda is heel goed in het geven van interieuradvies en zij is verantwoordelijk voor alle personeelszaken en een deel administratie.” “Ondanks de verdeling in taken en verantwoordelijkheden, zitten we qua visie heel erg op 1 lijn. Dat is ons succes denk ik. De verhoudingen zijn gelijk. Mijn man zit ook in het bedrijf. Met z’n vieren gaat het erg goed. De familieband is heel sterk. Er is geen familie die zo sterk is als die van ons!”

“Mensen vinden het soms gek dat wij ook met elkaar op vakantie gaan. Wij vinden dat heerlijk. En mochten we ooit stoppen met het bedrijf, dan doen we dat samen. We zijn dit bedrijf samen gestart dus we stoppen ook tegelijkertijd!” Vertelt Anoeska lachend. “De kinderen tonen nog geen interesse, maar wie weet!”

1000 en 1 toekomstplannen

Als we vragen naar de toekomstdromen met House of Mayflower komen we er als snel achter dat de zussen 1.001 plannen hebben. “We willen graag onze eigen collectie meubelen uitbreiden en een nieuwe kastencollectie ontwerpen, de bovenverdieping uitbreiden en nieuwe onderdelen toevoegen zoals een slaapafdeling. Onze plannen veranderen elke maand. Soms bedenken we iets, maar dan voelen we in onze onderbuiken dat het nog niet het juiste moment is. We hebben de plannen dan vaak al heel vaak besproken, maar ons gevoel moet vooral kloppen.”

“Het openingsweekend bijvoorbeeld, 17 jaar geleden, was echt een knaller van een weekend. Dat voelden we alle drie. Wanneer we dát gevoel ervaren, weten we dat we goed zitten. Missen we dat gevoel? Dan wachten we nog even met de uitwerking van onze plannen.”

“Go with the flow” is belangrijker dan veel geld verdienen

Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar het grootste leerpunt van Anoeska en haar zussen. “Als iets niet vlot verloopt, stop er dan mee. Dat heb ik echt wel geleerd. Vertrouw op je intuïtie. Go with the flow, zeggen wij altijd. Dat vinden wij veel belangrijker dan heel veel geld verdienen. We hadden al zes filialen kunnen hebben, maar we willen als familie dicht bij elkaar blijven wonen. En het komt er niet van, dus dan past het niet bij ons.”

“Doe waar je écht goed in bent”

“Dat is ook de tip die ik aan anderen met een goed idee wil meegeven. Blijf bij jezelf. Doe waar je echt goed in bent. Soms heb je niet eens in de gaten waar je goed in bent. De dingen die voor jou normaal zijn, dat zijn jouw sterke punten. Voeg dat toe in je onderneming. Focus daarop en besteed de rest uit.”

“De kwaliteiten van mij en mijn zussen sluiten toevallig goed op elkaar aan. Ons personeel sluit weer aan op de onderdelen waar wij minder goed in zijn. Ik ben trots. Trots op de collectie die we aanbieden. Daarom bestaan wij nog steeds. We hebben onze eigen lijn met meubels en huisstijl. Onze stijl blijft uniek. Ik weet eigenlijk niet eens hoe we dat doen, maar het werkt!”

0 reacties

In samenwerking met:

Showroom
Industriestraat 6
1704 AA Heerhugowaard

De meiden van Noppen X House of Mayflower:
Elke dag doen wij (online) business inspiratie op. Door verhalen van andere ondernemers te lezen en door allerlei businesstips toe te passen, om zo van ons eigen bedrijf een succes te kunnen maken. Waar ons hart óók sneller van gaat kloppen is interieur. Want de plek waar wij ons allebei het meest fijn voelen, is toch echt thuis. Daar besteden we maar al te graag onze aandacht aan! En daarom hebben wij een nieuwe woonspecial in het leven geroepen, in samenwerking met woonwinkel House of Mayflower in Heerhugowaard. De meiden van Noppen gaan erachter komen hoe wij van onze huizen een comfortabel thuis maken. Met een goede basis, stijlvolle meubels en een fijne, warme sfeer. Laat je net als ons inspireren!