De juiste bank uitkiezen… Voor velen een ramp. Je komt een mooie bank tegen, maar deze zit als een blok beton. Of je zit juist heel fijn en zacht, maar de stijl past niet in jouw plaatje. Of jij bent klein en je partner is lang… Lastig! Het uitkiezen van de juiste bank is heel persoonlijk. De stijl die je wilt creëren is namelijk bij iedereen anders.

Een goede bank moet goed zitten, goed liggen en ook bij het interieur passen. Het is meestal het grootste en meest zichtbare meubel in huis. Wij helpen je met de zoektocht naar de perfecte bank.

In samenwerking met

Stap 1: Het juiste model

Begin je zoektocht bij het juiste model. Pak je moodboard erbij. Kies je snel voor een bank met een smalle armleuning? Met een hoog pootje? Of juist een zwaar, stoer model? Kijk goed naar de banken die je op je moodboard of tussen je Pinterest plaatjes ziet. Welke overeenkomsten zie je? Schrijf deze dan op, zodat je het erbij kunt pakken wanneer je een winkel met tientallen banken binnenstapt.

Stap 2: sokken en schoenen uit: Ga proefzitten

Oké, je bent inmiddels in een woonwinkel en je weet naar welk model je gaat kijken. Kom je een geschikt exemplaar tegen? Het voelt misschien vreemd, maar ga ‘proefzitten’ zoals je thuis ook op de bank zit. Doe je schoenen en jas uit; thuis heb je je jas en schoenen toch ook niet aan op de bank?!

Oké, je joggingpak meenemen en aantrekken om de bank uit te proberen is misschien wat overdreven. Ga wel echt lekker comfortabel zitten en liggen, zoals je thuis doet. Kruip in die hoek! Anders loop je het risico dat je een bank koopt, waar je vervolgens thuis totaal niet lekker op zit of ligt.

Stap 3: De juiste stof

Een fijne bank gevonden? Nu pas kies je de stof uit. Je kunt een bank in een winkel vaak in duizenden kleuren en stoffen bestellen. Ga dus niet uit van het model dat er staat, maar probeer door de kleuren van de modellen te kijken. Ze zijn vaak namelijk nog in ontelbare uitvoeringen te bestellen!

Focus je eerst op het model en het zitcomfort. Daarna pas op de stof.

 

Dé basic tip van House of Mayflower

House of Mayflower gaf ons een tip waar we in eerste instantie direct van in de lach schoten, maar die wel enorm waar is. Én een miskoop voorkomt. Koop nooit een bank op zaterdagmiddag om 16.45 uur, vlak voor sluitingstijd. Rond die tijd zit namelijk alles lekker… omdat het grootste gedeelte van de dag er al op zit. Dus investeer je tijd in het zoeken van een goede bank en ga er vooral in de ochtend op uit.

En nu in de praktijk…

Als je onze blogs wel vaker leest, dan weet je waarschijnlijk wel dat Lynn op dit moment een nieuw huis bouwt met haar vriend. Haar tijdelijke appartementje ligt daarom vol met woonboekjes en interieur inspiratie. En yes, er wordt ook gezocht naar een nieuwe bank. Kijkend naar haar Pinterest borden, komen vooral de stoere en grote modellen naar voren. Die keuze is inmiddels gemaakt. Het wordt een lekkere plof-bank. Daar gaat ze de komende tijd naar op zoek!

In samenwerking met:

Showroom
Industriestraat 6
1704 AA Heerhugowaard

De meiden van Noppen X House of Mayflower:
Elke dag doen wij (online) business inspiratie op. Door verhalen van andere ondernemers te lezen en door allerlei businesstips toe te passen, om zo van ons eigen bedrijf een succes te kunnen maken. Waar ons hart óók sneller van gaat kloppen is interieur. Want de plek waar wij ons allebei het meest fijn voelen, is toch echt thuis. Daar besteden we maar al te graag onze aandacht aan! En daarom hebben wij een nieuwe woonspecial in het leven geroepen, in samenwerking met woonwinkel House of Mayflower in Heerhugowaard. De meiden van Noppen gaan erachter komen hoe wij van onze huizen een comfortabel thuis maken. Met een goede basis, stijlvolle meubels en een fijne, warme sfeer. Laat je net als ons inspireren!

0 reacties