Een goede eetkamerstoel. Wanneer is een eetkamerstoel ‘goed’? Dat is dus voor iedereen verschillend. Voor de lange tafelaars is dat vaak een gestoffeerde of een leren stoel, waar je lang comfortabel in zit. Je hebt ook mensen die snel eten en dus kort aan tafel zitten, om vervolgens naar de woonkamer te verplaatsen. Dan valt de keuze sneller op een stoel van hout of op kunststof kuipjes. Maar wat als je partner langer is dan jij? Of een andere smaak heeft? Herken je het dilemma? Laat de zoektocht beginnen! (En heb je al eetkamerstoelen? Dan is het misschien leuk om te testen of je volgens House of Mayflower de juiste keuze hebt gemaakt!)

In samenwerking met

Ben je een snelle eter of houd je van lang tafelen?

Je kijkt dus eerst naar het gebruiksgemak. Zit je lang of kort aan tafel? Dat heeft namelijk gevolgen voor het model. Daarna kies je de kleur en eventueel het onderstel uit. Dezelfde drie stappen zoals bij het uitkiezen van de juiste bank. De juiste eetkamerstoel moet voor joú lekker zitten. Uiteindelijk zit jij het meest vaak aan tafel. Niet je moeder of oma, in de meeste gevallen ;-). Zit je partner prettig op een andere stoel? Kijk of je een combi kunt maken met twee verschillende modellen.

Ga voor een hufterproof stof

Een stof moet hufterproof zijn volgens House of Mayflower. Lees: je moet vlekken goed kunnen verwijderen. Je kunt daar een spray voor gebruiken. Geef in een woonwinkel altijd aan dat je kinderen hebt, of zelf veel morst ;-). Er zijn tegenwoordig veel stoffen verkrijgbaar waar je eventuele vlekken goed uit krijgt.

De stoel moet dus leefbaar zijn en niet snel lelijk worden. Want met een basic, goed interieur doe je lang. Uiteraard is dit persoonlijk. Britt koos vorig jaar voor warme, donkergrijze stoffen stoelen. Er is nog geen vlek zichtbaar. De stof is stevig en dus hufterproof. Voor de zekerheid heeft Britt de stoel voorzien van een spray die vlekken tegengaat.

Koop altijd extra stoelen

Het juiste aantal stoelen hangt allereerst af van de lengte en de positie van de tafel. Daarnaast is het aan te raden rekening te houden met familie en visite. Het is nooit verkeerd om twee extra stoelen aan tafel neer te zetten. Ben je met vier? Kies dan voor zes stoelen, als de grootte van je woonruimte dit toelaat. Handig voor als er iemand extra mee eet.

Lange tafelaar? Zo zit je de hele avond fijn

Op visite bij Lynn? Grote kans dat je de hele avond in de keuken aan de grote eettafel zit. Het hart van het huis! In haar nieuwe huis komt haar geliefde woonkeuken uiteraard ook gewoon weer terug.

Inmiddels is ze op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen. Ze is er nog lang niet uit, maar waar ze zeker voor kiest? Voor stoelen met armleuningen. Een musthave voor de lange tafelaar!

Dé basic tip van House of Mayflower

Krijg je regelmatig bezoek, maar kun je geen extra stoelen kwijt aan tafel? Dan zijn krukjes en bureaustoelen ideaal. Anoeska van House of Mayflower heeft een aantal krukjes in haar woonkamer staan, die ze met een borrel of verjaardag snel bij de tafel kan betrekken. Je kunt ook goede, mooie bureaustoelen in een kantoor of op de kamers van de kids neerzetten, die in dezelfde sfeer zijn als je eetkamerstoelen. Die kun je dan snel aan tafel schuiven. Zitproblemen opgelost!

In samenwerking met:

Showroom
Industriestraat 6
1704 AA Heerhugowaard

De meiden van Noppen X House of Mayflower:
Elke dag doen wij (online) business inspiratie op. Door verhalen van andere ondernemers te lezen en door allerlei businesstips toe te passen, om zo van ons eigen bedrijf een succes te kunnen maken. Waar ons hart óók sneller van gaat kloppen is interieur. Want de plek waar wij ons allebei het meest fijn voelen, is toch echt thuis. Daar besteden we maar al te graag onze aandacht aan! En daarom hebben wij een nieuwe woonspecial in het leven geroepen, in samenwerking met woonwinkel House of Mayflower in Heerhugowaard. De meiden van Noppen gaan erachter komen hoe wij van onze huizen een comfortabel thuis maken. Met een goede basis, stijlvolle meubels en een fijne, warme sfeer. Laat je net als ons inspireren!

0 reacties