De basis van een interieur bestaat uit een goede vloer, de juiste eettafel, een bank en een kast(en). Vaak kunnen we niet wachten om vervolgens een kleur of behang uit te kiezen voor op de muur! Een kleur of behang kan een wereld van verschil maken in je interieur en veel warmte toevoegen. Om het tegenovergestelde te voorkomen, geeft House of Mayflower weer een belangrijke tip. In deze blog lees je namelijk hoe je voorkomt dat de keuze voor een bepaalde kleur of behang op de muur verkeerd uitpakt.

In samenwerking met

Begin met een witte basis

De juiste kleurkeuze maken is heel persoonlijk. Anoeska van House of Mayflower adviseert om altijd voor een witte basis te kiezen. “Begin met witte muren. Wanneer je interieur bijna compleet is en in huis staat, kun je bepalen of een kleur of behang warmte toevoegt. Begin dus nooit met het uitkiezen van de kleuren voor de muur. Verzamel de kleuren en materialen van je meubels en bekijk welke kleur erbij past. Dat is soms even lastig, maar het voorkomt dat je de verkeerde kleur voor de muur uitkiest.”

Dé kleur voor een goed basis interieur

De juiste kleur voor de muur hangt af van de vloer en de stoffering van de meubels, volgens Anoeska. “Goede kleuren voor de muren blijven toch echt de zachte tinten, zoals wit, grijs en beige. Ook in de slaapkamer! Het houdt het rustig.

Wit geeft ruimte. Daarnaast kun je natuurlijk voor een meer uitgesproken kleur te kiezen. Komende winter zie je bijvoorbeeld de kleur bottle green. Of oud, vergrijsd groen. 

Oranje boven

De warme teint oranje komt ook weer terug. Daarnaast blijft okergeel populair. Maar bovenal blijft early dew de meest populaire kleur. Early dew is een combinatie tussen groen en grijs, maar is niet heftig. Bevalt de kleur je niet, dan maak je deze zo weer wit. Wij zien ook de wat meer zachte tinten weer terugkomen. Deze staan volgend jaar absoluut weer in de woonbladen.”

Dé basic tip van House of Mayflower

Elk jaar poppen er nieuwe kleuren op die vervolgens een trend worden. Om nu elke keer je gehele interieur om te gooien is lang niet voor iedereen een optie. Anoeska heeft een goede tip. “Wij raden je aan om kleurtrends voornamelijk in je accessoires terug te laten komen. Dus in vazen, plaids kussens en items aan de muur. De woontrends komen en gaan net zo snel als de modetrends. Dat is bijna niet bij te houden. Met een goed basis interieur kun je constant je interieur veranderen door accessoires in de gewenste kleur(en) aan te schaffen. Ben je de kleur zat? Dan zet je de items op Marktplaats. Op deze manier verdien je weer geld om nieuwe accessoires aan te schaffen.”

In samenwerking met:

Showroom
Industriestraat 6
1704 AA Heerhugowaard

De meiden van Noppen X House of Mayflower:
Elke dag doen wij (online) business inspiratie op. Door verhalen van andere ondernemers te lezen en door allerlei businesstips toe te passen, om zo van ons eigen bedrijf een succes te kunnen maken. Waar ons hart óók sneller van gaat kloppen is interieur. Want de plek waar wij ons allebei het meest fijn voelen, is toch echt thuis. Daar besteden we maar al te graag onze aandacht aan! En daarom hebben wij een nieuwe woonspecial in het leven geroepen, in samenwerking met woonwinkel House of Mayflower in Heerhugowaard. De meiden van Noppen gaan erachter komen hoe wij van onze huizen een comfortabel thuis maken. Met een goede basis, stijlvolle meubels en een fijne, warme sfeer. Laat je net als ons inspireren!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.