Een eigen collectie kasten. Voor sommigen is het ontwerpen en produceren van een eigen meubelcollectie een droom. House of Mayflower heeft haar van haar droom werkelijkheid gemaakt. Naast de meubels die zij verkoopt, bieden zij hun eigen merk By House aan. Stuk voor stuk uniek ontworpen kasten die volledig inspelen op onze opbergbehoeftes. In deze blog vertelt House of Mayflower hoe hun eigen collectie tot stand is gekomen.   

In samenwerking met

Zoektocht eindigde bij eigen collectie

Een eigen collectie kasten ontwikkel je niet in een week. Anoeska vertelt hoe de ontwikkeling van de collectie verliep. “Na jarenlang verschillende woonbeurzen te hebben bezocht, konden wij nog steeds niet de kast vinden waar wij naar op zoek waren. Wij waren op zoek naar een strakke kast. Vaak bevat een kast bijvoorbeeld een ingelegd deurtje. Dat is niet wat wij wilden. We hebben toen besloten om dan maar onze eigen collectie te ontwerpen.”

Van ontwerp naar prototype

Na het besluit om een eigen collectie te produceren begint het ontwerpproces. “Een eigen collectie begint bij, uiteraard, de basis. Je bepaalt eerst de maatvoering. Hoe groot moet de kast worden? Vervolgens zijn wij gaan schuiven met de lades en bijvoorbeeld glas. Nadat wij tevreden waren met het ontwerp op papier, hebben we een prototype van de kast laten maken in een fabriek in Nederland.”

“Op basis van het prototype verzamelde we opnieuw feedback. Dit alles nam een jaar in beslag.” Daarna was de eerste kast klaar voor de verkoop bij House of Mayflower. “Inmiddels is 90% van de kasten die we verkopen, onze eigen By House collectie!”.

Ontwerp op basis van de behoeftes van de klant

De collectie kasten van By House is tijdloos. “Het is de perfecte, stijlvolle kast voor een goed basis interieur. We ontwerpen de kast zelf en kunnen dus snel inspringen op de wens van de klant. De kasten zijn in alle maten en kleuren te bestellen. Wij vragen de klant vaak welke kast zij het mooiste vindt en wat ze er anders aan zou willen zien.”

Ontwerpen naar de vraag van klanten

“We staan dus nooit stil en dat komt door onze klanten. Zo merken we dat de vraag naar kleinere kasten toeneemt. Dus gaan we nu ook een kleine kast ontwerpen. Elke serie is daardoor tot nu toe een succes geweest, omdat we de kasten ontwerpen op basis van de behoeftes van onze klanten.”

In samenwerking met:

Showroom
Industriestraat 6
1704 AA Heerhugowaard

De meiden van Noppen X House of Mayflower:
Elke dag doen wij (online) business inspiratie op. Door verhalen van andere ondernemers te lezen en door allerlei businesstips toe te passen, om zo van ons eigen bedrijf een succes te kunnen maken. Waar ons hart óók sneller van gaat kloppen is interieur. Want de plek waar wij ons allebei het meest fijn voelen, is toch echt thuis. Daar besteden we maar al te graag onze aandacht aan! En daarom hebben wij een nieuwe woonspecial in het leven geroepen, in samenwerking met woonwinkel House of Mayflower in Heerhugowaard. De meiden van Noppen gaan erachter komen hoe wij van onze huizen een comfortabel thuis maken. Met een goede basis, stijlvolle meubels en een fijne, warme sfeer. Laat je net als ons inspireren!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.