Ik ben al ruim tien jaar lid van een sportschool en ik moet eerlijk toegeven dat ik er eigenlijk vaak tegenop zie om erheen te gaan. Als ik er eenmaal ben valt het stiekem best mee en het gevoel na afloop is heerlijk! Maar ik moet mij er echt toe zetten. Gelukkig beschik ik over een flinke dosis discipline.

Zo ging ik ook tijdens de zwangerschap van mijn dochter Ruby regelmatig naar de sportschool. Ik had mijzelf voorgenomen om zo lang mogelijk te blijven sporten en dat is mij dan ook aardig gelukt. Tot de 35e week van mijn zwangerschap was ik zeker twee a drie keer per week in the gym te vinden. Uiteraard was ik tijdens die periode minder fanatiek bezig vanwege mijn buik, maar ik vond het heel fijn om nog iets te kunnen doen.

Foto: 35 weken zwanger

Een paar maanden na de geboorte van Ruby had ik mij vol goede moed weer ingeschreven bij de sportschool. Oeps. Dat viel wel even tegen…

Ik vond het namelijk best lastig om naast het moederschap, een fulltime baan en een druk sociaal leven ook nog tijd te vinden om te sporten. Toen ik in Amsterdam woonde fietste ik altijd meteen uit mijn werk door naar de sportschool en was dan om half zeven thuis.

Nu ik in Schagen woon en een veel langere reistijd heb ben ik blij als ik om acht uur op de bank kan zitten. Hierdoor lukte het mij vaak slechts een keer per week om te gaan sporten. Meestal was dit ’s morgens in het weekend.

Toen Ruby stopte met haar ochtendslaapje ben ik een tijdje sponsor van de sportschool geweest (wel betalen maar nooit gaan). Voornamelijk omdat ik de ochtenden wilde gebruiken om samen op pad te gaan, zeker omdat Ruby ’s middags nog wel slaapt. Dit zorgde ervoor dat sporten op een laag pitje stond.

Maar toen de lente naderde en we zowaar een aantal warme dagen hadden kwam die bikini toch wel dichtbij! Dit was voor mij één van de redenen om het sporten weer op te pakken. Ook omdat sporten voor mij ontspanning is en ik even de gedachten op nul kan zetten. Daar waar ik voorheen prima een uur zelf kon trainen koos ik er nu voor om lessen te volgen.

Dit is voor mij op dit moment fijn omdat ik zo een betere ‘stok achter de deur’ heb en ik niet na hoef te denken over wat ik zal gaan doen. Vooral de pilates lessen vind ik erg leuk en ook zeker een aanrader!

Ik merk dat ik het heerlijk vind om weer met sporten bezig te zijn en maak hier nu ook graag tijd voor vrij. Het feit dat het langer licht is helpt daar ook bij. Als ik nu tegen Ruby zeg “Mama gaat sporten” haalt ze meteen mijn sportschoenen te voorschijn!

Volgens mij is het niet persé een ‘working mom struggle’, maar een struggle van elke moeder en vrouw om zin en tijd vrij te maken om te gaan sporten. Dus mochten jullie nog tips hebben, let me know!

Liefs,
Aimée